zondag 6 oktober 2019

Herfst in onze klas!


Dag mama's en papa's,
We hebben deze week vooral gekeken wat er zo al uit de bomen kan vallen van noten ,vruchten of blaadjes tijdens de herfstperiode.
En we hebben de natuur deze week naarbinnen gehaald en onze"herfstoogst " wat nader bekeken met loepjes en vergrootglazen. In onze klas hebben we dan ook een "Herfst-winkel "geopend met boodschappenlijstjes en weegschalen,en hebben we al het natuur-materiaal goed gesorteerd en gewogen.Dit was vooral de tamme en wilde kastanje,de okkernoot,boomschors,beukenootjes, en ronde en smalle eikels.We knutselden met de vingerhoedjes een kaboutermandje van klei en maakten een dierenkroon naar keuze.
Elke dag hebben we ook wat weetjes verteld over de vruchten,of een diertje uit het bos zoals de bever en de uil uit onze prentenboeken.We hebben ook nog enkele lieve huisdieren op bezoek gekregen naar aanleiding van dierendag van Vrijdag 4 oktober.Volgende week bespreken we nog andere dieren uit het bos en hebben we het over de winterslaap en wat daar zo belangrijk aan is.
Ook het harde werk van de eekhoorn gaan we eens grondig bekijken.
Volgende week is het "Week van de kleuter",en is het dus vooral een hele plezante week met veel afwisseling van verkleden en spelen bij de andere juffen!
Tot maandag,
Juf Anja


Meer foto's op:

https://photos.app.goo.gl/TEDhDo2zMWeo76c67