zaterdag 30 november 2019

Spiekpietjes

Dag mama's en papa's,
De Sint moet zich goed voorbereiden om naar ons land te komen. Hij wil weten welke kinderen braaf zijn en welke ondeugend. Daar heeft hij zijn Spiekpietjes voor. Het zijn kleine Zwarte Pieten die zich bij kinderen in huis of in een klasje verstoppen. Ze bespieden de kinderen en brengen verslag uit bij de Sint met hun mobiele telefoontje. Op 5 december worden alle Spiekpietjes op de rug van een zwerm mereltjes weer naar Spanje gebracht en hebben ze eindelijk weer vakantie!
En wij moeten dan nog één nachtje slapen voordat de Sint komt met zijn Pieten!
We vonden het deze week al zo spannend om te vertellen over die kleine spiekpietjes en wat ze van ons allemaal zouden kunnen weten of zien hier in de klas!
We probeerden ook goed uit te kijken of we er niet eentje zagen,maar dat bleek moeilijk te zijn,want ze veranderen elke dag van verstopplaats!
We luisterden naar de verhalen van "SOS Stoomboot en Spiekpietje in nood" en zorgden er deze week voor dat ons hoofddeksel naar eigen keuze bijna afgewerkt is!
Volgende week willen we nog graag het groter aanpakken en komt er een stoomboot bij. En het aftellen naar 6 december kan beginnen!
Tot maandag!
Juf Anja

Afbeeldingsresultaat voor spiekpietjes sos stoomboot


Meer foto's op:
https://photos.app.goo.gl/RUsS668aAMzNHApa9

zondag 24 november 2019

Sint en Piet

Dag mama's en papa's,
We zijn er aan begonnen!
De Sint is in het land en blijkbaar was hij het voorbije weekend al eens langsgeweest in de straten van Kallo.
We hebben dan ook deze week heel wat verteld over Sinterklaas als persoon,maar ook over Zwarte Piet zijn "kunstjes" werd uitgebreid verteld.
Zo kwamen we erachter hoe dat de Pieten nu eigenlijk "zwart" werden,en mochten we hier zelf mee experimenteren in de klas.Eerst hebben we getekend en geknutseld met houtskool en daarna mochten onze handen en onze wangen eraan geloven!Zo word je dus zwart van door een schoorsteen te kruipen!
We keken naar de prentenboeken van :"Sint op komst!" en "Sint ,wil op vakantie!".We leerden het liedje:"Wie zit erin de poppenkast?"
Deze week was het ook nog "de voorleesweek" en om hier nog iets leuks van te maken,kwam ook nog Juf Annelies van de 3de kleuterklas voorlezen en ook onze Mevrouw de directeur had een prentenboek bij! Heel leuk voor onze kleuters om er later echte boekenwormen van te maken!
Streefwoordenschat van deze week was:staf,mijter,mantel,schoorsteen,roet,pepernoot.
Volgende week gaan we verder en zoeken we naar de Spiekpietjes!
Tot maandag!
Juf Anja
Meer foto's op: