zaterdag 14 september 2019

Vriendjes zijn,... geen ruzie maken dat is belangrijk!

Dag mama's en papa's,
Wat is er belangrijker om je dag te beginnen met een glimlach en een warme knuffel van ons allemaal te krijgen!
Je goed te voelen in je vel en ook eens te vragen hoe het met je gaat?
Dat hebben we ook gedaan deze week,...elke morgen stond de juf of Smeerkees de hond klaar om jullie kleuter warm te knuffelen.Uiteindelijk groeide het aantal knuffels wel spontaan,wat voor sommige kleuters niet vanzelfsprekend is om elkaar aan te raken.Daar hebben we dan ook goed naar toegewerkt.
Zo vergeleken we wat hard en zacht aanvoelde van materiaal en hebben we kunnen boetseren met klei,hier staken we dan vooral tandenstokers,pasta,ijsstokjes etc. in om van ons kleiwerkje een egeltje te maken.
We oefenden ook het tellen van het aantal stekels bij de egel a.d.h.v.wasspelden. en een telspel met de dobbelsteen.
We hebben deze week volledig uitgewerkt rond het prentenboek "Knuffel me",waar Hendrik de egel dringend op zoek is naar een kleine knuffel van iemand.
Onze kleuters hebben de boodschap begrepen! We zijn ons thema gestart met een poppenspel over Hendrik de egel en Nelis de krokodil.
Dat we niet altijd met dezelfde vriendjes hoeven te spelen in de klas of op de speelplaats.We hebben zoveel meer vrienden in de klas die we nog beter moeten leren kennen en ook wel eens een knuffel verdienen!En hoe kunnen we dat beter bevorderen in de 2de kleuterklas? Uiteraard door "klasjewissel" in te voeren,dat binnenkort van start zal gaan.Uiteraard vonden wij onze co-teachingmomenten waar beide klasjes samen zijn nu nog van groter belang! Wij hebben deze week al samen gaan spelen in de speeltuin en wij zijn op vrijdagnamiddag samen op bezoek geweest bij de soldaten op het chiro-plein n.a.v.de Bevrijdingsfeesten.
Zie zo!
Tot het volgende thema:Fruit en de boomgaard
Fijn weekend!
Juf Anja



Meer foto's op:
https://photos.app.goo.gl/pbutNLwkAQt587tz5

Geen opmerkingen:

Een reactie posten