zondag 17 november 2019

Alle kleuren van de regenboog!

Dag mama's en papa's,
Naar aanleiding van onze regenboogvis,zijn we overgestapt naar de kleuren die we al kennen en kleuren die we bij naam nog niet kunnen benoemen zoals donkere kleuren grijs en zwart of leuke kleurnamen  zoals appelblauwzeegroen,,turquoise,beige,kakigroen enz...
We hebben eerst goed nagedacht wat we al weten over het mengen van 2 verfkleuren,en als we het niet meer wisten konden we volop experimenteren op papier door verfvlekken te maken met dikke verfdruppels.
Verder speelden we enkele spelletjes met als hoofddoel snel te kleur te zoeken of te zeggen.
We hebben ook onze fijne motorische vaardigheden bovengehaald ,wanneer we een regenboog gingen rijgen met stukjes rubber op een ijzerdraad.
Dit vroeg heel wat concentratie voor de kleuren bij elkaar te houden in groepjes.We luisterden ook naar de verhalen van" Eefje Donkerblauw" in de kamischibai,"Het kleurenkoetje"en" La plus belle couleur est jaune"was eens een frans /nederlands prentenboek om te ervaren dat ook woorden anders klinken in een andere taal.
Op vrijdag hadden we het genoegen dat het voorleesmoment was van enkele lieve ouders in onze klas.De juf keek erna en genoot met volle teugen van de zeer betrokken kleuters in ieder leesgroepje!
Voor herhaling vatbaar! Dank je wel daarvoor,...

Tot maandag,
Tijd om over de Sint te gaan praten!

Juf Anja

Meer foto's op:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten